Hur ska man börja ?
Jo i dagens match möter vi serietvåan Hertzöga som förra vecka gjorde en kanonmatch mot Sunne på bortaplan och som vunnit sju raka matcher.
Då planen var vattensjuk var vi beredda på en kämpatillställning med en massa närkamper samt mittfältspel utan målchanser men oj oj vad vi bedrog oss.
Det blev istället en galaföreställning av VAIF som gjorde en fantastisk match i det svårspelade underlaget.
Detta grundlades redan i första minuten när vi fick se en av många efterlängtade långbollar göra resultat.
Det var Robin som i lite tidsnöd slog en fantastisk långboll som Dusan lika snyggt tog ner och i friläge lugnt lägger in i mål vilket var hans fjärde mål på två matcher(o det var inte slut där). Tre minuter senare var vi nära igen när Dusan fick bollen gratis pga en vattenpöl men blev själ stoppad av en pöl innan bollen gick vidare via Fredrik till Hedström men skottet gick utanför. I nästa anfall är det Milan som tar sig in i banan får till ett bra lobbskott som smiter strax över ribban. På läktaren undrar vi vad som händer på plan o vi får minuten senare mer att fundera på när Milan väggar sig via Darko fram till friläge innan han rundar målisen o lägger in tvåan ur snäv vinkel.
Då jag såg HBks match mot Sunne förra veckan är denna start otrolig för då stressade de sönder Sunnes spel totalt i början men idag är de inte i närheten av att ta bollen från oss.
I 18:e minuten kommer så trean när Darko slår en högerhörna som går förbi alla men Nikola suger upp den i bortre delen av planen o slår ett kanoninlägg mot bortre stolpen där Dusan (vem annars) dyker upp o stöter in bollen i nät.
Konstig känsla för när matchen började fanns ingen större nervositet hos undertecknad för allt över 0 poäng är en bonus i denna match o nu har vi en 3-0 ledning, men då börjar man tro på seger vilket känns lite overkligt på förhand efter vad jag såg förra veckan.
Vi kände oss nöjda om vi kunde hålla 3-0 till paus men det gjorde inte spelarna för de matade på med det ena fantastiska anfallet efter det andra och försvaret var helt briljant matchen igenom. Försvaret får i en sån här match kanske inte så mycket utrymme men de tog totalt udden ur motståndarnas anfall genom att ligga rätt hela tiden och lösa alla situationer fantastiskt utan några panikbollar vilket är otroligt i detta underlag.
Som sagt vi på sidan var tillfreds med 3-0 mot serietvåan men det var inte spelarna så i 31:a minuten var det målläge igen. Det började med Micke som på mittplan starkt vinner boll o spelar ut till Hedström som funderar lite innan han bestämmer sig för att försöka sig på en otrolig crossboll som går hem. Den når Dusan som gör en makalös nedtagning innan han enkelt rullar in bollen i mål och detta är ett fantastiskt mål tekniskt sett.
I 40:e minuten är vi beredda på att nedteckna femman när Micke tar sig runt på högerkanten o slår ett fantastiskt inlägg längs mållinjen men vi kommer steget efter så bollen går förbi.
I halvlekens sista minuter skapar vi två fina chanser där vi i den första har Dusan i jätteläge efter inspel från Hedström men skottet missas och sen lägger Dusan upp bollen till Darko vid strafflinjen som drar skottet strax utanför stolpen.,
4-0 i paus mot serietvåan är i underkant och man undrar vad man sett och alla tycker matchen är vunnen men jag är fortfarande mycket nervös.
Även om HBK inte haft nått enda farligt avslut på mål känns det inte som matchen är klar efter vad man upplevt tidigare under säsongen så början av andra känns otroligt viktig för utgången av matchen.
Andra halvlek startar lite mer avvaktande från vår sida eller om det är HBK som trycker på mer låter vi vara osagt men vi har inte det trycket som vi hade i första hlek. Det känns lite som vi håller på att tappa initiativet i matchen för de tar tag i mittfältet o trycker fram mer än tidigare dock utan att skapa några chanser.
Efter att ha klarat av den anade pressen i början av halvleken utan baklängesmål börjar vi ta tag i det hela igen.Detta ger oss en fin chans i den 61:a minuten när Darko i högerläge slår en fin frispark som Dusan är nära nära att nickskarva in. Oj Dusan misasde en chans men han är inte nöjd än så två minuter senare sätter han femman efter att Micke slitiit sig fram på högerkanten o slagit ett kanioninlägg som via nån touch når Dusan med öppet mål.
Tre minuter senare är Fredrik nära att näta när Milan sticker fram en fin boll men målisen avvärjer avslutet.
Även om vi gjorde 7 mål i matchen kom matchens höjdpunkt i den 69:e minuten när Milan tråcklar sig fram på vänsterkanten och blir låst vid kortlinjen men med en otrolig klackspark ställer han hela deras backlinjen o ger Dusan kanonläge 13met från mål men tyvärr går skottet strax utanför vilket var synd då hela läktaren redan stod upp o jublade över en fantastiskt grej som vi nog inte får se igen.
Jublet kunde dock slutföras minuten senare när Dusan från högerkanten lyfter in ett inlägg som Darko suger ner och drar ett par spelare innan han dunkar in bollen i ena hörnet.
6-0 o 20min kvar och nu kunde även undertecknat slappna av och inse att segern var klar.
Detta brydde sig dock inte spelarna om utan de fortatte med sin fantastiska anfallsfotboll så två min efter 6-0 var vi säkra på sjuan när Milan o Vito lekte med deras högerförsvar innan Vito slog ett inlägg som flera var nära på men Hedströms skott över.
I 79:e minuten kom så läget när vi trodde nollan skulle spräckas då en boll är på väg in vid Brancos vänstra stolpe men liksom laget har Branco en ny nivå i höst så med ett pantersprång var denna farlighet löst.
Vi satt nu o hoppades att vi trots vår offensivvilja skulle hjälpa försvaret att hålla nollan och det gjorde vi väl sådär men deras anfallsvilja hade ebbat ut så trots många fina kontringslägen var det lugna gatan för vårt fantastiska försvar.
Lite tid kvar och vi luftade hela bänken men det gjorde inte att vi tappade styrka i anfallspelet så när Anton fått känna på bollen några gånger kände han sig mogen att visa sin kunskap.
7-0 målet som kom var så en ren pojklagsprodukt när Anton o Philip lekte sig fram på vänsterkanten innan Anton fick sitt drömläge och kunde välja på att försöka spela in till Marco eller dra sin back. Han valde rätt när han drog backen o satte bollen säkert i bortre gaveln. Härligt mål som pricken över iet i denna otroliga match.
Sammanfattningsvis så är man mållös över det laget gjorde idag då jag såg Hertzöga slå Sunne rättvist för en vecka sen i en fantastisk match där HBK totalt stressade sönder Sunnes försök till spel vilket gjorde att jag trodde vi skulle få häcken full idag.
Som en liten fotnot är det lite kul att vi idag slog segermarginal för VAIF i div 4 när vi slog serietvåan med 7-0 då det gamla rekordet var 6-0 mot Norrstrand.

Matchfakta: 7-0 (4-0)

1-0 1min Dusan (Robin)
2-0 6min Milan (Darko)
3-0 18min Dusan (Nikola)
4-0 32min Dusan (Hedström)
5-0 63min Dusan (Micke)
6-0 70min Darko (Dusan)
7-0 87min Anton (Philip)